V Čáslavi se opět tančilo pro Diakonii – letos už po čtrnácté

12. ledna 2018

Dobročinný ples Diakonie letos zahájil plesovou sezónu v čáslavském Hotelu Grand. V pátek 5. ledna se uskutečnil již 14. ročník této tradiční akce na podporu mladých lidí s mentálním a kombinovaným handicapem, kteří využívají služeb Diakonie v Čáslavi. I když je pátý leden poměrně brzký termín, ples si nenechaly ujít stovky hostů. Tomu odpovídal i výtěžek – nádherných 70 tisíc korun!

V Čáslavi se opět tančilo pro Diakonii – letos už po čtrnácté
12. ledna 2018 - V Čáslavi se opět tančilo pro Diakonii – letos už po čtrnácté

„Velmi nás těší zájem veřejnosti o náš ples,“ uvedl Petr Dvořák, ředitel středočeské Diakonie, „jsme rádi, že se návštěvníci nenechali odradit dřívějším datem konání a přišli podpořit naše klienty.“ Ti koneckonců tvořili nedílnou součást celé akce a užívali si ji společně s ostatními hosty.

K tanci a poslechu jako vždy zahrála oblíbená skupina Jel-band pod vedením Vladimíra Jelínka. Úvodního předtančení se ujaly děti z Art Dance Academy Kutná Hora s tematickým vystoupením „Hollywood“, a mladá tanečnice Luisa Klímová, která kromě tance předvedla i několik akrobatických prvků.

Koho zmohly série na parketu a chtěl zkusit své štěstí, mohl si zakoupit lístek do „Štěstěny“. Ve hře bylo krásných 270 výher, které věnovali sponzoři a příznivci Diakonie. „Jsme za tuto podporu opravdu velmi vděčni a moc si jí vážíme,“ poděkoval dárcům Dvořák. Velký dík však patří také skvělé kapele Jel-band, která již po čtrnácté zahrála bez nároku na honorář, dobrovolnicím Erice Jelínkové a Radce Pospíšilové, jež nám po stejnou dobu pomáhají s přípravou a organizací celého plesu, zaměstnancům, klientům a všem návštěvníkům, kteří nás přišli podpořit,“ dodal s tím, že již nyní v Diakonii plánují jubilejní patnáctý ročník, který připadne na 25. 1. 2019.