Žáci ZUŠ Poděbrady tančili pro Diakonii

9. října 2017

Prkna Divadla Na Kovárně v Poděbradech roztančila Malá mořská víla. Tentokrát v podání žáků místní Základní umělecké školy, kteří zde 25. a 26. září odehráli několik představení. Výtěžek ze vstupného putoval na podporu Diakonie.

ZUŠ Poděbrady tradičně zahajuje školní rok vystoupením svých žáků a žákyň, kteří tímto způsobem symbolicky vítají ve svých řadách nové spolužáky. Letošní ročník však přinesl mírnou obměnu. Oproti předchozím letům, věnovaným především koncertům a vystoupením hudebních oddělení, se svým umem blýskl obor taneční.

Klasický andersenovský motiv Malé mořské víly přilákal celou řadu návštěvníků, a to nejen na večerní, ale také na dopolední představení. Výtěžek ze vstupného činil více než 11 tisíc korun a vedení ZUŠ Poděbrady jej jako každoročně věnovalo na dobročinné účely, konkrétně neziskové organizaci Diakonie Střední Čechy.

„Velmi si vážíme podpory ze strany poděbradské Základní umělecké školy. Je to tradice, která letos oslavila nádherné dvacetileté výročí a jsme moc rádi, že ji ozdobilo tak krásné taneční představení,“ okomentoval charitativní rozměr akce Petr Dvořák, ředitel středočeské Diakonie.

„Děkujeme všem žákům a učitelům za inspiraci a radost, kterou nám jejich vystoupení přinášejí. A také paní ředitelce Janiššové, s níž na projektu Koncertů pro vážku dlouhodobě spolupracujeme,“ připomněl Dvořák podtitul akce, jejíž výtěžek každoročně pomáhá potřebným. „I v letošním roce poputují finance na pořízení vybavení a pomůcek pro seniory a osoby trpící demencí, o něž pečujeme v Libici nad Cidlinou a přilehlých pracovištích v Opolanech a Pátku u Poděbrad,“ dodal s tím, že se již nyní velmi těší na další krásná vystoupení žáků ZUŠ Poděbrady.