Krabice od bot – rok 2018

16. listopadu 2018

Jsme velmi vděčni za pomoc znevýhodněným dětem, přesto však by se dalo říct, že ne za jakoukoliv pomoc. Letošní motto akce je „Místo dvojnásobku krabic chceme dětem udělat dvakrát větší radost“.

Místo dvojnásobku krabic chceme dětem udělat dvakrát větší radost
16. listopadu 2018 - Krabice od bot – rok 2018

Loňský rok se sbírka hodně rozrostla, ale nakonec to byla skoro až soutěž jen o tom, jak moc krabic kdo dodá a kvalita byla někdy hodně na ústupu. Některé děti tak místo radosti zažily zklamání.

Letošní rok bychom chtěli vybrat krabic méně, ale opravdu s pěknými dárky pro děti. Rádi bychom nejen jednotlivcům, ale především školám, školkám a dalším kolektivům dětí nabídli Krabici od bot jako vděčné téma k dlouhodobější aktivitě. Připravit smysluplnou, hezkou a užitečnou dárkovou krabici dá práci. Už jen vymyslet, nebo se ve více lidech – dětech shodnout na tom, zda holka, nebo kluk, jak staré dítě a co by mu udělalo radost.

I v tomto bychom Vám rádi pomohli. Dejte do krabice to, co by dítě potěšilo, od každého trošku – hračku, sladkost, výtvarné potřeby, kousek oblečení. Můžete, zejména děti, napsat dítěti vzkaz – věnovat obrázek. Zkusme si všichni představit, že dítě třeba jiný dárek, než Vaší krabici už nedostane. Když ještě krabici hezky polepíte, látkou, tapetou, nebo obrázky a hezky zabalíte, dáváte plnohodnotný dárek od srdce.

A tak může být jedna krabice, složená více lidmi – dětmi, moc hezký dárek a všichni se u skládání krabice naučí nejen myslet na druhé, ale i spolupráci a to, že znevýhodněným dětem neudělá radost to, co už nikdo nechce, ale mají radost z věcí, ze kterých máme radost i my sami.

A pokud si opravdu nevíte rady, co do krabice dát, pošlete příspěvek v Krabici online. Dárky za Vás nakoupíme podle konkrétních potřeb našeho Azylového domu ve Vlašimi.

Diakonie ČCE upravila způsob sběru krabic podle počtu jejich odběratelů. Sběrné místo v Čáslavi bude vybírat 500 krabic. Velmi se omlouváme, ale víc jich nemůžeme přijmout. Aktualizovaný počet krabic, který ještě můžeme přijmout, najdete v průběhu sbírky na webu projektu.

Za Farní sbor ČCE v Čáslavi a Diakonii Střední Čechy - Čáslav moc děkujeme.

Vaše Krabice rádi převezmeme:

1. 12. 2018 - 7. 12. 2018 od 8 - 15 hodin v Diakonii Čáslav, Komenského náměstí 140, Čáslav
    neděle 2. 12. 10:30 - 11:30 a 15 - 18 evangelická fara v Čáslavi, J. Karafiáta 159, Čáslav

neděle 9. 12. od 14 - 16 hodin evangelická fara v Čáslavi, J. Karafiáta 159, Čáslav