Řepánkový den v Kolíně

25. října 2018

Ve čtvrtek 18. října se konal v prostorách kolínské Diakonie Den otevřených dveří s ochutnávkou dozlatova vypečených řepánků.

Řepánkový den v Kolíně
25. října 2018 - Řepánkový den v Kolíně

Řepánkový den má v prostorách Diakonie již několikaletou tradici. Veřejnosti je zpřístupněna nejen cvičná kavárna ,,Zahrádka pod věží“, kde obsluhují lidé s mentálním a kombinovaným handicapem, ale i prostory dílen. Hosté si mohou prohlédnout místnosti, v nichž vznikají polštářky, hrnečky, mýdla a další krásné předměty. Zájemci si mohou výrobky klientů zakoupit a potěšit jimi sebe i své blízké.

,,Když jsme s akcí začínali, chodily jen rodiny klientů, příbuzní a přátelé. Nyní organizujeme událost už poněkolikáté a zájem o akci roste. Letošní rok bylo připraveno úctyhodných 600 řepánků a i přes toto množství byly v jednu hodinu už vyprodané. Velké poděkování patří Domovu pro seniory v Libici nad Cidlinou, kde jsme mohli využít prostory kuchyně k napečení zlatavých dobrot“ dodala Dagmar Zemanová Dis.