Signalizační systém v Domově pro seniory v Libici

26. října 2018

V Domově pro seniory v Libici nad Cidlinou, došlo v průběhu října k pořízení a instalaci bezdrátového signalizačního systému sestra - pacient, který našim klientům umožní (zejména v naléhavých situacích) okamžitě přivolat personál.

Signalizační systém v Domově pro seniory v Libici
26. října 2018 - Signalizační systém v Domově pro seniory v Libici

Dosud jsme v tomto zařízení neměli žádný obdobný systém k dispozici, a proto jeho instalaci vnímáme jako výrazný krok ke zvýšení bezpečnosti a zdravotního komfortu našich klientů.

Systém se skládá z vysílačů umístěných přímo v pokojích seniorů, pagerů, které mají u sebe pověřené zdravotní sestry či pečovatelky a vysílačů zajišťujících dostatečnou sílu signálu po celém zařízení. Zdravotní personál je tak obyvatelům Domova pro seniory stále k dispozici a může rychle reagovat na nenadálé situace a případné zhoršení zdravotního stavu, ke kterému běžně v podobných zařízeních dochází. Pomoc se tak nově k obyvatelům domova dostane rychle a bezodkladně.

Zakoupení systému sestra – pacient bylo možné díky dotaci Obce Libice nad Cidlinou, které bychom chtěli touto formou poděkovat.