Vy rozhodujete, my pomáháme

18. září 2019

Nadační fond Tesco v rámci projektu „Vy rozhodujete, my pomáháme“ podpořil Diakonii ČCE středisko Střední Čechy částkou 16 000,-Kč.

V rámci výše uvedeného projektu jsme byli již před prázdninami vybráni do veřejného hlasování s projektem Zvýšení komfortu bydlení pro obyvatele v Domovech se zvláštním režimem. Hlasování se uskutečnilo v Tesco Poděbrady. Za každý nákup bylo možné obdržet hlasovací kupony a ty následně vhodit do „kasičky“ organizace, kterou chtěl nakupující podpořit.  V hlasování veřejnosti jsme se umístili na krásném 2. místě a získali tak částku 16 000,-Kč.žaluzie Opolany1

Tuto částku jsme využili na dodání a montáž žaluzií v Domově se zvláštním režimem v Opolanech, kde  žije 10 obyvatel, kteří vlivem Alzheimerovy choroby či jiného typu demence potřebují vyšší míru pomoci a podpory v základních úkonech péče o sebe sama, a tuto pomoc již není možné zajistit v domácím prostředí.

žaluzie Opolany2Žaluzie jim výrazně zlepší kvalitu života. V letních slunečných dnech se pokoje přehřívaly a vzhledem k převaze imobilních obyvatel byl problém zajistit vhodné prostředí pro péči. Obyvatelé Domova nemohou sami přecházet na pokojích a případně sami odejít ven, nebo na chladnější chodbu, kdykoliv cítí diskomfort. Zastínění pokojů jim tedy výrazně zlepší kvalitu bydlení.

Touto cestou bychom rádi poděkovali všem hlasujícím a Nadačnímu fondu Tesco za podporu.

Nadacni fond Tesco 2019 logo vertical CZ               logo NROS              logo TESCO

Vy rozhodujete, my pomáháme
18. září 2019 - Vy rozhodujete, my pomáháme