Vy rozhodujete, my pomáháme

22. října 2019

Nadační fond Tesco v rámci projektu „Vy rozhodujete, my pomáháme“ podpořil Diakonii ČCE středisko Střední Čechy částkou 16 000,-Kč.

V rámci výše uvedeného projektu jsme byli, tak jako v Poděbradech, již před prázdninami vybráni do veřejného hlasování také s projektem Terapeutická Kavárna „Zahrádka pod věží“. Hlasování se tentokrát uskutečnilo v Tesco Kolín. Za každý nákup bylo možné obdržet hlasovací kupony a ty následně vhodit do „kasičky“ organizace, kterou chtěl nakupující podpořit.  V hlasování veřejnosti jsme se umístili na krásném 2. místě a získali tak částku 16 000,-Kč.
foto kavárenské stolky

Tuto částku jsme využili na vybavení kavárny, která je tréninkovým pracovištěm pro dospělé lidi s mentálním, kombinovaným, či jiným zdravotním postižením, kteří se kvůli svému handicapu obtížně začleňují do běžného pracovního i společenského života. Kavárna rozvíjí u klientů pracovní a sociální dovednosti a současně umožňuje přirozené setkávání lidí s postižením s veřejností.

foto vitrína

Kavárna je také součástí kulturního dění v Kolíně. Pořádají se zde vernisáže a výstavy, koncerty, Majáles atd. Stálou součástí kavárny jsou také vitríny s výrobky klientů a různými výstavními artefakty.foto lednice

Za získané finanční prostředky jsme do kavárny nakoupili chladničku s mrazákem, vitrínu na vystavení výrobků a dvě sestavy kavárenského nábytku - 4 židle a stolek.

Touto cestou bychom rádi poděkovali všem hlasujícím a Nadačnímu fondu Tesco za podporu.

Nadacni fond Tesco 2019 logo vertical CZ               logo NROS              logo TESCO

Vy rozhodujete, my pomáháme
22. října 2019 - Vy rozhodujete, my pomáháme